2021 yılında kurulan BAŞAKAY, bu zamana kadar binlerce Başakşehirliyi afetlere karşı eğitirken kendi bünyesindeki ekipleri de AFAD'dan aldığı eğitimlerle donattı. Bugün gerçekleştirilen sınavı başarıyla tamamlayan yeni katılan ekipler, Türkiye'nin dört bir yanında arama kurtarma faaliyetlerine katılmaya hak kazandı.

GESKON’dan öğrenci affı çağrısı: Gençler için yeni bir şans talep edildi GESKON’dan öğrenci affı çağrısı: Gençler için yeni bir şans talep edildi

Sınavda senaryoya göre hazırlanan ve bir deprem sonucu enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. BAŞAKAY ekipleri, merkezden hareket ederek afet bölgesine ulaştı, ön tespitlerde bulundu ve ardından çadırlar kurarak çalışmalara başladı. Enkaz altında kalan vatandaşlar senaryo gereği kurtarıldı.

BAŞAKAY, AFAD'ın akreditasyon sınavından da başarıyla geçerek ekiplerini muhtemel afet durumlarında 12 saat içinde afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları yapabilecek şekilde yetkilendirmiş oldu. 30 kişilik BAŞAKAY ekibi, AFAD Bursa ekiplerinin gözetimi altında gerçekleştirilen akreditasyon sürecini tam not alarak başarıyla tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı