Voleybol sahalarında 21 yıl boyunca aktif olarak mücadele eden Başak Koç'un babası merak konusu oldu. Bu yazıda Başak Koç ve babası hakkında tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Başak Koç babası kim?

Spor kökenli bir aileden gelen Başak Koç'un babası, Beşiktaş'ta forma giyen eski bir basketbolcu olarak tanınmaktadır. Ailenin spor geleneği ise, Galatasaray U21 antrenörü Zafer Koç'un Başak Koç'un dayısı olmasıyla güçlenmiştir.

Başak Koç

Başak Koç kimdir?

1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Başak Koç, voleybol sahalarında 21 yıl boyunca aktif olarak mücadele etti. Eğitim hayatına Kuva-i Milliye İlkokulu ve Özel Bilgi Lisesi'nde devam eden Koç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği Bölümü'nden mezun oldu. 

Kürşat Yılmaz kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Kürşat Yılmaz kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Spor kökenli bir aileden gelen Başak Koç'un babası, Beşiktaş'ta tanınmış eski bir basketbolcudur, dayısı ise Galatasaray U21 antrenörü Zafer Koç’tur. Üniversite yıllarında hem voleybola olan ilgisini sürdürdü hem de medya dünyasına adım attı. Bu dönemde 32. Gün ekibiyle çalışarak medya deneyimi kazandı. Rahmetli Mehmet Ali Birand ile birlikte hazırladığı "32. Gün Genç Yetenekler" belgesel kuşağı, bu alandaki önemli projelerinden biri oldu.

Başak Koç Kim

Koç, CNN Türk Spor servisi ve Power Media Group'ta editör ve spiker olarak görev aldıktan sonra, Galatasaray TV, Eurosport ve TRT Türk gibi kanallarda da benzer görevler üstlendi. Pekin Olimpiyatları'nda maç anlatımı yaparak uluslararası arenada da kendini gösterdi.

Şu anda, Radyospor'da "Başak Koç ile Filenin Yıldızları" adlı voleybol programının yapımcısı ve sunucusu olarak voleybol dünyasındaki bilgi ve tecrübesini paylaşmaya devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi