Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve çocukları merak konusu oldu. Bu yazıda "Ümit Boyner kimdir?", "Ümit Boyner çocukları kim?", "Murat Boyner kimdir?" ve "Sinan Bolak kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Ümit Boyner kimdir?

Ümit Nazlı Boyner (evlilik öncesi soyadı: Alpay), 28 Eylül 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuş, başarılı bir Türk iş insanıdır. İngiliz Kız Ortaokulu, şimdiki adıyla Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni tamamladıktan sonra liseyi ve üniversiteyi ABD'de okumuştur. 1985 yılında New York'taki University of Rochester'dan ekonomi diplomasıyla mezun olmuştur.

İş kariyerine 1985 yılında Chemical Mitsui Bank'ta başlamış, ardından Turcas Petrolcülük A.Ş.'de Finans ve Hazine Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1996 yılında Boyner Holding'de Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve 2002 yılından itibaren Boyner Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Ümit Boyner Kimdir

Ümit Nazlı Boyner, 2005 yılında TÜSİAD'ın Dış Tanıtım Komisyonu'nda yönetim kurulu üyeliği yapmış, 2007'de TÜSİAD başkan yardımcılığına getirilmiş, ve 21 Ocak 2010 tarihinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilmiştir. 19 Ocak 2012 tarihinde TÜSİAD'ın 42. Genel Kurul toplantısında yeniden başkan olarak seçilmiş, 2013 yılında bu görevinden ayrılmıştır.

Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) kurucu üyelerinden biri olan Boyner, dört yıl süreyle başkan yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'nda mütevelli heyeti üyeliği yapmaktadır. Cem Boyner ile evli olan Ümit Nazlı Boyner'in iki çocuğu bulunmaktadır.

2013 yılında, Türkiye ve Fransa arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilere katkılarından dolayı Fransa Hükûmeti tarafından Legion D'Honneur nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Boyner Ailesi

Ümit Boyner çocukları

Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in Murat Boyner ve Sinan Bolak adında iki oğlu bulunmaktadır.

Murat Boyner kimdir?

Murat Boyner 14 Şubat 1996 tarihinde dünyaya gelmiş başarılı bir yazardır. Georgetown Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi okumuş Murat Boyner, Boyner’de çalışmaya başlamıştı. Murat Boyner'in Yasemin Pirinççi adında iç mimar bir sevgilisi olduğu bilinmektedir.

Nilgün Yılmaz kimdir? Dilan Polat'ın yengesi Nilgün Yılmaz tahliye oldu mu? Nilgün Yılmaz kimdir? Dilan Polat'ın yengesi Nilgün Yılmaz tahliye oldu mu?

Sinan Bolak Kimdir

Sinan Bolak kimdir?

Eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in işadamı Doğan Bolak ile evliliğinden dünyaya gelen 25 yaşındaki oğlu Sinan Bolak, akademik kariyerini New York Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü'nde tamamlamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi