Bartın Üniversitesi (BARÜ), Times Higher Education (THE) 2025 Dünya Üniversite Sıralaması’nda 'Araştırma Kalitesi' kategorisinde dünya genelinde 455. sırada, Türkiye'de ise 2. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, genel sıralamada 1001-1200 bandındaki yerini koruyarak Türkiye’nin en iyi 13. üniversitesi olmayı başardı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreninde 'Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü' ile onurlandırılan BARÜ, uluslararası başarılarını sürdürüyor.

Times Higher Education, dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olarak, 2 bin 92 üniversiteyi akademik performansına göre değerlendiriyor. Bu değerlendirme, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm gibi beş temel kriter üzerinden yapılıyor. BARÜ, bu kapsamda ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde Türkiye’nin en iyi devlet üniversitesi olarak öne çıkarken, geçen yıl 563. sırada yer alan üniversite, bu yıl 108 üniversiteyi geride bıraktı.

Rektör Uzun, BARÜ’nün dünya sıralamalarındaki başarısını sürdürdüğünü belirterek, “Bartın Üniversitesi olarak uluslararası sıralama kuruluşlarının hazırladığı listelerdeki yerimizi sağlamlaştıracak ve yükselişimize katkı sunacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi. BARÜ, ‘Araştırma Ortamı’ kategorisinde 1206., ‘Uluslararası Görünüm’ kategorisinde 1392., ‘Sanayi’ kategorisinde 1996. ve ‘Öğretim’ alanında ise 2054. sırada yer aldı. Bu başarı, üniversitenin dört kategoride de puanlarını artırarak önemli bir başarıya imza attığını gösteriyor.

Rektör Uzun, bu başarının sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle gayret gösterdiğimiz süreçte bizlere olan destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca, üniversitenin eğitime ve bilime verdiği önemin en anlamlı göstergesi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünü almanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Sonuç olarak, BARÜ’nün uluslararası sıralamalardaki başarısı, üniversitenin eğitim ve araştırma alanındaki katkılarını sürdüreceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Üniversite, gelecekte daha üst seviyelere ulaşmayı hedefliyor.

Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı