Bakan Kurum, Hatay’da devam eden temasları kapsamında AFAD il müdürlüğü toplantı salonunda koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantının ardından Antakya ilçesinde yapımı devam eden TOKİ konutlarında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Emlak Konut’a ait şantiyede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

200 bin kişilik ekiple gece gündüz çalışıyoruz

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin olarak, "İlk işimiz, önceliğimiz deprem bölgesi olacak dedik. Deprem bölgesinde kaybedecek tek bir saniyemiz yok. Bu anlayış ve bu bilinçle birlikte tüm şantiyelerde çalışan 200 bin ekip arkadaşımla birlikte vatandaşlarımız için yapılması gereken çalışmaları gece gündüz sürdüreceğimizin sözünü buradan bir kez daha ifade ediyorum." dedi.

2024 yılı sonuna kadar 200 bin konutun teslimi hedefleniyor

Bakan Kurum, "Bugün 11 ilimizde 276 bin konut ve iş yerinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Şu ana kadar 76 bin yuvamızı vatandaşlarımıza teslim ettik. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştirmek olacak. 2025 yılının sonuna geldiğimizde de deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şehit Ailelerinden Hükümete Çağrı: "Bu Tasarıyı Reddedin!" Şehit Ailelerinden Hükümete Çağrı: "Bu Tasarıyı Reddedin!"

Bakan Kurum, Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da ve 11 ilde çalışmaların sürdüğünü ve vatandaşların evlerine kavuşması için sürecin takip edileceğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı