Yeniden Refah Partisi’nde İstifa Krizi! Tüm Yönetim Bıraktı Yeniden Refah Partisi’nde İstifa Krizi! Tüm Yönetim Bıraktı

Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Üsküdar'da Enstitü Sosyal Lisansüstü Çalışmalar Kütüphanesi'nde düzenlenen “İki Nokta Buluşmaları” programına katıldı. “Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkânlar” başlıklı söyleşide konuşan Bakan Tekin, eğitim sisteminde yapılması gereken köklü değişimlere dikkat çekti.

Tekin, müfredatın çağın ihtiyaçlarına göre sürekli güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Her şeyi değiştiriyoruz ama eğitimde değişikliğe gelince tepki gösteriliyor. Müfredatımızı da çok sık değiştirmeliyiz. Mimari yapılarımızdan teknolojik altyapımıza kadar her şeyi dönüştürmek zorundayız. Aksi takdirde çağı ıskalarız ve geleceğin eğitimini yakalayamayız” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütülen tartışmalara da açıklık getiren Bakan Tekin, bu kurumun lisansüstü diploma verme gibi bir misyonunun olmadığını kesin bir dille belirtti. “Ben Milli Eğitim Bakanıyım, başka kurumların alanıma müdahalesinden rahatsızsam ben de aynı sorumluluğu taşımak zorundayım. Akademi, lisansüstü eğitim diploması veren bir yer değildir ve asla olmayacaktır” dedi.

Öğretmen profili hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Öğretmenlerimiz çok iyi insanlar ancak kendilerini güncelleyebilecekleri mekanizmalar eksik. Biz bu eksikliği giderirsek, öğretmenlerimizin çocuklara en güncel bilgileri aktarabilmesinin önü açılır” diye konuştu. Eğitimdeki dönüşümün anahtarı olarak dinamizme ve yeniliğe işaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı