Nur Sürer kimdir? Kaç yaşında, evli mi? Nur Sürer kimdir? Kaç yaşında, evli mi?

Ehliyet harcı, sürücü belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin ödemek zorunda olduğu bir ücrettir. Yetkili kurumlar tarafından ehliyet verilir ve bu belge ile motorlu araç kullanma yetkisi kazanılır. Ehliyet alabilmeniz için sürücü kurslarına başvurmanız ve gerekli eğitimleri başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Daha sonra başvuru dosyasında ehliyet ücretinin ve gerekli belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. 

Ehliyet ücreti ödendikten sonra dekont başvuru dosyasına eklenerek başvuru süreci tamamlanır. Testin maliyeti, başvurulan ehliyet türüne göre farklılık gösterebilir. Bu ücret, ehliyet alındıktan veya güncellendikten sonra alınması veya yenilenme işlemleri için alınmaktadır. Öğrenim ücreti yıllık olarak değişkenlik gösterebilir ve hesaplanırken çeşitli faktörler dikkate alınır.

B sınıfı ehliyet harç ücretleri

2024 yılında B sınıfı ehliyet almak veya mevcut ehliyetini yenilemek isteyenler için ücret 3 bin 945 TL olarak belirlendi. B sınıfı ehliyet, sahiplerine otomobil ve hafif ticari araç kullanma izni verir. Öğrenim ücretine ek olarak 145 TL vakıf payının da ödenmesi gerekmektedir. Ehliyet almak için toplam 4090 tl ödemeniz gerekmektedir. Bu ücretlerin ödenmesiyle birlikte gerekli başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir ve dekont ile başvuru dosyası tamamlanmış olur.

Pexels Photo 620335

Ehliyet harç ücreti nereye yatırılır?

Ehliyetinizi almak veya yenilemek istiyorsanız, ehliyet ücretini ödemenin farklı yolları hakkında sorularınız olabilir. Ehliyet ücretini, maliye bakanlığının anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. 

Online ehliyet harç ücreti ödeme nasıl yapılır?

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ödeme işlemleri, harç ödemeleri gibi işlemler de kolaylıkla internet üzerinden gerçekleştirilebilir hale geldi. Bu gelişme, ehliyet harç ücreti gibi ödemeler için şubeye gitme gerekliliğini ortadan kaldırdı. Artık internet üzerinden de harç ödemesi yaparak, bu işlemi pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi