İYİ Parti 27. Dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur, istifa açıklamasının ardından gündeme geldi. Bu yazıda Aylin Cesur ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Aylin Cesur kimdir?

Aylin Cesur, 26 Aralık 1970 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Cesur, Süleyman Demirel'in manevi kızı ve özel doktoru olarak görev yapmıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra tıp doktoru olarak çalışmış, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'nda Diyabet konulu doktorasını tamamlamıştır.

Aylin Cesur, 2000 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak atanmış ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini üstlenmiştir. 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmıştır.

Aylin Cesur

Aylin Cesur, Süleyman Demirel'in vefatına kadar birçok yurt içi ve yurt dışı etkinlik ve seyahatlerinde ona eşlik etmiştir. Cumhurbaşkanlığı ve Demirel Vakfı'nın ortak kararıyla, Cumhurbaşkanı Demirel'e ait Güniz Sokak'taki konutun müze yapılması ve arşivinin hazırlanması görevini üstlenmiştir.

Necat Gülseven kimdir? Ne iş yapıyor? Necat Gülseven kimdir? Ne iş yapıyor?

Aylin Cesur, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olup, 27. dönem Isparta milletvekilidir. Aynı zamanda Prof. Dr. Mustafa Cesur ile evlidir ve İngilizce bilmektedir.

Aylin Cesur Kimdir

Aylin Cesur nereli?

27. Dönem Isparta Milletvekili Aylin Cesur Eskişehir'de dünyaya geldiğinden aslen Eskişehirli olduğu düşünülmektedir.

Aylin Cesur kaç yaşında?

Aylin Cesur 26 Aralık 1970 tarihinde dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi