Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Balıkesir'in en eski ve hareketli çarşılarından biri olan Ayakkabıcılar Çarşısı'na ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Akın, yıllardır beklenen düzenlemelerin nihayet hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Çarşının mevcut durumunun esnaf ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirten Akın, Karesi Belediyesi ile birlikte kapsamlı bir yenileme çalışması başlatacaklarını duyurdu.

Başkan Ahmet Akın, "Ayakkabıcılar Çarşısı, Balıkesir'in en gözde ve canlı bölgelerinden biri. Mesut Başkanımızla birlikte, çarşıyı tamamen yenileyip modern bir hale getireceğiz. Bu çalışmalar sadece zemin düzenlemesiyle sınırlı kalmayacak, etrafındaki tüm düzenlemeler de yapılacak. Özellikle ön tarafta bulunan kuyumcular bölgesinden başlayarak, çarşının tamamında kapsamlı bir yenileme yapacağız," dedi.

Akın, uzun süredir yapılmayan bu çalışmaların vatandaşların ve esnafın hak ettiği hizmeti almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirileceğini vurguladı. Başkan Akın ve Başkan Akbıyık, çarşıda yapacakları düzenlemeler için yerinde incelemelerde bulunarak, esnafa projeleri hakkında bilgi verdi. Bu yenileme çalışmaları ile Ayakkabıcılar Çarşısı'nın, Balıkesir'in kültürel ve ticari yaşamına katkı sağlayacak modern ve estetik bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı