Manisa’dan Antalya’ya kavun satışı yapmak üzere gelen Önder Yakıcı, Antalya Hali'nde kendisine sunulan fiyatların maliyetini karşılamadığını görünce, yaklaşık 20 ton kavunu vatandaşa ücretsiz olarak dağıttı. Kavun dolu tır, Muratpaşa ilçesindeki Yeşildere Mahallesi'nde Aşık Veysel Caddesi'ne park edilerek dağıtım başladı. 

Ücretsiz kavun dağıtıldığı haberini duyan vatandaşlar, tırın etrafında hızla toplandı. Kısa süre içinde kavunlar tükendi. Bazı vatandaşlar araçlarının bagajlarını, kimileri ise motosikletlerini kavunlarla doldurdu. Diğerleri ise elleriyle birkaç kavun taşıyarak bu bedava ikramdan faydalanmak için büyük bir çaba gösterdi.

Önder Yakıcı, Antalya Hali'nde kendisine sunulan fiyatların maliyetini bile karşılamadığını belirterek, “Hesap yaptım, maliyeti bile karşılamayınca vatandaşlar bedavaya yesin dedik. Tır ağzına kadar kavun dolu, burada 20 ton kavun var. Şu ana kadar 10 tonu tükendi, kalan 10 ton da birazdan biter. Para etmeyince bari insanlar götürüp yesinler diye bedava dağıtıyorum,” dedi.

Kavunları bedava dağıtan Yakıcı’nın bu cömert davranışı, vatandaşlar tarafından büyük takdirle karşılandı. Ali Rıza Dikmen, “Kardeşimiz, para etmese bile kavunları halka bedava dağıtıyor. Bazı insanlar para etmeyen ürünleri döküyor, bu yazık ve günahtır. Onlar da dökmesinler, halka ücretsiz dağıtsınlar, hem de sevap kazanırlar. Bu kavunları burada dağıtandan Allah razı olsun,” şeklinde konuştu. Ücretsiz kavun alan Mustafa Lekesizoğlu ise, “Bu kavunları dağıtanların dünyadaki tüm geçmişlerinin ruhuna varsın. Millet beleş olunca alıyor, talep çok,” ifadelerini kullandı.

Zeytin Hasat Geleneği Altınova’da Coşkuyla Sürüyor! Zeytin Hasat Geleneği Altınova’da Coşkuyla Sürüyor!

Önder Yakıcı’nın bu yardımı, Antalya’daki vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyet yarattı ve sosyal yardımlaşmanın güzel bir örneğini sergiledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı