Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek gündeme geldi. Bu yazıda "Alişer Delek aslen nereli?", "Alişer Delek Alevi mi?" ve "Alişer Delek kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Alişer Delek aslen nereli?

Alişer Delek, 1980 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Bu nedenle Diyarbakırlı olduğu düşünülmektedir.

Çiğdem Kayalı kimdir? Ne iş yapıyor, boşandı mı? Çiğdem Kayalı kimdir? Ne iş yapıyor, boşandı mı?

Alişer Delek Alevi mi?

Diyarbakır'da var olan yoğun Türkmen Alevi nüfusu düşünüldüğünde Alişer Delek'in Alevi olduğu söylenebilir fakat bu konu hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

Alişer Delek Alevi Mi

Alişer Delek kaç yaşında?

Alişer Delek, 1980 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre Delek, 2024 yılı itibarıyla 44 yaşındadır.

Alişer Delek kimdir?

Alişer Delek, 1980 yılında Diyarbakır'da doğmuş olup, şu anda İstanbul'da yaşamını sürdüren bir gazeteci, yazar, muhabir ve editördür. Halen Sözcü Televizyonu'nun teknik ve idari kadrosunda yer almakta ve kanalda Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Ayrıca televizyon kanalında bir program sunmaktadır. 

Gürsoy Özel Lisesi'ni tamamlayan Delek, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun olmuştur. Annesi emekli bir Almanca öğretmenidir.

Alişer Delek, medya kariyerinde geniş bir yelpazede deneyime sahip bir gazeteci, yazar ve editördür. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitimine başlamış ve 2000 yılında Mahmut Övür'ün yönetimindeki Kanal 6 Televizyonu'nda Dış Haberler stajyeri olarak medya dünyasına adım atmıştır. Ancak, kanalın el değiştirmesiyle birlikte Star Televizyonu'nda görev almaya başlamıştır.

Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan 2003 Mart ayında, Irak İşgali'nin başladığı gün CNN Türk haber kanalında çalışmaya başlamıştır. CNN Türk'te Kosova, Kuzey Irak ve Kıbrıs gibi önemli gelişmeleri takip eden Delek, 2009 Mart'ında bu görevinden istifa etmiştir.

Alişer Delek, daha sonra Haber Global'de Haber Yayın Yönetmeni olarak görev yapmış, ardından CNN Türk'te gazeteci olarak devam etmiştir. Al Jazeera Türk'te Haber Müdürü ve TRT Türk'te Muhabir-Editör olarak da çalışmıştır. Medya kariyerinin yanı sıra, şu anda Sözcü Televizyonu'nda Genel Müdür olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda televizyon kanalında bir program sunmaktadır.

Alişer Delek Kimdir

Alişer Delek'in kariyeri

Alişer Delek, medya kariyerine 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitim alarak başlamıştır. 2000 yılında Mahmut Övür'ün yönetimindeki Kanal 6 Televizyonu'nda Dış Haberler stajyeri olarak ilk adımını atmıştır. Ancak kanalın el değiştirmesi üzerine, Star Televizyonu'nda çalışmaya başlamıştır.

Mart 2003'te Irak İşgali'nin başladığı gün CNN Türk haber kanalında görev almış, burada Kosova, Kuzey Irak ve Kıbrıs gibi önemli bölgesel gelişmeleri takip etmiştir. 2009 Mart'ında CNN Türk'ten ayrılmıştır.

Aynı yılın Mart ayında One Haber Ajansı ile anlaşarak TRT Türk'ün Atina Temsilciliği görevini üstlenmiştir. Yunanistan'ın Atina şehrinde bir yıl görev yaptıktan sonra, 2010 Mayıs ayında TRT Türk Tahran Temsilcisi olarak İran'da çalışmaya başlamıştır.

Alişer Delek, Türkiye'deki önemli davaları ve olayları, Ergenekon Davası ve İstanbul'daki 1 Mayıs gibi konuları da kapsamlı bir şekilde takip etmiştir. Ayrıca, Kürt sorunu, derin devlet ve asker-siyaset ilişkileri üzerine yazılarıyla da tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi