DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kamuoyu tarafından merak ediliyor. Bu yazıda "Ali Bozan kimdir?", "Ali Bozan nereli?", "Ali Bozan kaç yaşında?" sorularına cevap bulabileceksiniz.

Ali Bozan kimdir?

Ali Bozan, 1978 yılında Adıyaman'da dünyaya gelmiş bir Türk hukukçu ve siyasetçidir. Şu an DEM Parti'den Mersin milletvekili olarak TBMM 28. dönemde görev yapmaktadır.

Fuat Keyman kimdir? Ne iş yapıyor? Fuat Keyman kimdir? Ne iş yapıyor?

Ali Bozan nereli?

Mersin Milletvekili Ali Bozan, Adıyaman'da doğmuştur ve aslen Adıyamanlı'dır.

Ali Bozan Kimdir

Ali Bozan kaç yaşında?

Ali Bozan 1978 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 46 yaşındadır.

Ali Bozan'ın hayatı ve kariyeri

Ali Bozan, 1978 yılında Adıyaman'ın Yaylakonak beldesinde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Mersin'de tamamlayan Bozan, ortaöğrenimini ise Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamlamıştır. Hukuk eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alarak 2002 yılında mezun olmuştur. Avukatlık kariyerine 2004 yılında başlayan Bozan, bir dönem serbest avukat olarak çalışmıştır.

Bozan, İnsan Hakları Derneği'nin Mersin şubesinde ve genel merkezinde çeşitli görevler üstlendikten sonra 2006 yılında DTP'nin Mersin İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. Ayrıca Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nde de idari pozisyonlarda görev almıştır. Ali Bozan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde DEM Parti'den Mersin milletvekili olarak seçilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi