Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde kamuoyu tarafından merak konusu oldu. Bu yazıda Mehmet Şimşek ile ilgili tüm detaylara ulaşabileceksiniz.

Mehmet Şimşek kimdir?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'ın (o dönemde Mardin'in) Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde doğmuştur. Sekiz çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur ve ailesi geçimlik tarım ile uğraşmaktadır. Babası Hasan, annesi Mehdiye'dir. Türkçe bilmeyen anne ve babasının yanı sıra dört abisi ve dört ablası bulunmaktadır. Beş yaşındayken annesi vefat etmiştir.

İlkokul eğitimine köyünde başlayan Mehmet Şimşek, abisi Nazmi'nin öğretmen olması sayesinde Batman'da Türkçe öğrenmiş ve ilkokul eğitimini burada tamamlamıştır. Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş'te almıştır.

Mehmet Şimşek Kimdir

Üniversite eğitimi için Ankara'ya taşınan Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. Aynı fakültede bir süre araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Etibank bursu ile yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitmiş ve Exeter Üniversitesi'nde finans ve ekonomi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. İngiltere'de bulunduğu süre zarfında babasını kaybetmiştir.

Yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Türkiye'ye dönen Mehmet Şimşek, finans ve ekonomi alanında kariyerine devam etmiş ve Türkiye'nin önemli siyasetçilerinden biri olarak tanınmıştır.

Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor? Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor?

Mehmet Şimşek aslen nereli?

Mehmet Şimşek, Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Arıca köyünde doğmuştur. Bu doğrultuda Şimşek'in aslen Batmanlı olduğu söylenebilir.

Mehmet Şimşek siyasi hayatı

Mehmet Şimşek, Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlıklarında kurulan hükûmetlerde önemli görevler üstlenmiştir. 2007, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili seçilerek Meclis'e girmiştir.

Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu 60. Türkiye Hükûmeti'nde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev almıştır. Ayrıca, Erdoğan'ın yanı sıra Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım başbakanlıklarında da çeşitli hükûmetlerde görev yapmıştır. Binali Yıldırım'ın başbakanlığında kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar başbakan yardımcısı olarak görev almış ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu başkanlığına getirilmiştir.

Mehmet Şimşek

Şimşek, parlamentoya girişinin ardından maliye bakanlığı görevine atanmış ve bu süreçte Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu gibi üst düzey görevlerde de bulunmuştur.

Şimşek son olarak, 3 Haziran 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Mehmet Şimşek evli mi?

Mehmet Şimşek; 1998 yılında İstanbul'da tanıştığı Amerikalı finansçı Annalise Granwald ile 20 Ocak 1999'da evlenip, 23 Temmuz 2009'da boşanmıştır.

Şimşek, 9 Ocak 2010 tarihinden beri Gaziantepli peyzaj mimarı Esra Kara ile evlidir. Çiftin ikiz kızları ve bir oğulları bulunmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi