ÖZELHABER/ AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu ile su tutmak için gün sayan Kızlaryolu Barajında incelemelerde bulunan Akbaşoğlu, büyüklüğüyle Türkiye’nin sayılı barajları arasında olan Kızlaryolu Barajının Çankırı’nın çehresini değiştireceğini ifade etti. Çankırı, Kastamonu ve Çorum illerinde yaklaşık 150 bin dekar tarım arazisini sulayacak olan barajın Çankırı halkı için bir sosyal mesire alanı görevi de göreceğini vurgulayan Muhammet Emin Akbaşoğlu: “Yaklaşık 130 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip olan Kızlaryolu Barajı Çankırı’mızın içme suyu sorununu da tamamıyla ortadan kaldıracak. Çankırı’mızın şu anda içme suyunu temin eden Güldürcek Barajının üç katı büyüklüğünde olan Kızlaryolu Barajına Çankırı Merkez’den değerli hemşehrilerimiz yeni yaptığımız Çankırı-Korgun-Kurşunlu yolundan 15-20 dakikada ulaşarak pikniklerini yapabilecekler. Yaklaşık 8.5 km derinliğinde mesafeye yayılarak devasa bir su kütlesini barındıracak barajımız,  Çankırı’mızın yeni hayat kaynağı ve yaşam merkezi olacak.
Bölge insanımızın gelirini de arttıracak olan barajımız ile yapılacak tarımsal sulama neticesinde hem mevcut ürünlerimizin verimi artacak hem de ürün çeşitliliğimiz fazlalaşacak, çiftçimizin yüzü gülecek. Kızlaryolu Barajı ayrıca elektrik de üreterek bölge ve ülke ekonomisine milyonlarca lira ek gelir sağlayarak önemli katkılarda bulunacak.” ifadelerini kullandı.
Baraj suları altında kalacak olan Köpürlü köyünü de ziyaret eden Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Koray Erdoğan, Köpürlü’nün yeni yerleşim alanıyla ilgili bilgilendirmede bulundular.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

BARAJ SULARI ALTINDA KALACAK OLAN KÖPÜRLÜ İÇİN ÖRNEK KÖY İNŞA EDİLECEK

Yakın zamanda su tutmaya başlayacak olan Kızlaryolu Barajı suları altında kalacak olan Köpürlü’de köylülerle bir araya gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, “Köpürlü’de yaşayan köylülerimiz için su altında kalacak olan mevcut yerleşim alanı yerine yeni, örnek bir köy inşa edilecek” dedi. 
İhale işlemleri Devlet Su İşleri tarafından başlatılan yeni köyün yerleşim alanı olarak eski köyün yakınlarında köylülerin talep ettiği bir bölge olarak belirlendi. Yeni örnek köyde 2+1 ve 3+1 şeklinde 157 adet konut, 1 köy konağı, 1 cami, 12 ahır ve 11 samanlık yapılacağını açıklayan Akbaşoğlu, “Yeni yerleşim alanı camisiyle, parkıyla, yolları ve altyapısıyla köylülerimiz için rahat ve konforlu bir yaşam alanı olacak” diye konuştu. Köyün taşınmasıyla ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını aktaran Muhammet Emin Akbaşoğlu, yapılacak evlerin hak sahibi köylülere maliyetine teslim edileceğinin altını çizerek, “Hak sahibi köylülerimiz evlerini teslim aldıktan sonra 5 yıl boyunca ödeme yapmayacaklar. 5 yılın sonunda da belirlenen rakam üzerinden faizsiz bir şekilde sabit taksitlerle 15 yıl boyunca ödeme yapacaklar. Bu sayede köylülerimizi ekonomik olarak da sıkıntıya sokmadan yeni evlerinde yaşamalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
İhalesi önümüzdeki günlerde yapılması beklenen Köpürlü köyü yeni yerleşim alanına taşınma işlemlerinin tamamlanmasından sonra Kızlaryolu Barajında su tutulmasına başlanacak. Yerleşim alanı inşaatının önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

ERDOĞAN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 

AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Kızlaryolu Barajının proje sürecinden tamamlanma sürecine kadar emeği olan herkese teşekkür etti. Hem büyüklüğü,hem ekonomiye sağlayacağı katkıları bakımından Türkiye’nin en önemli barajlarından biri olan Kızlaryolu Barajının Çankırı’ya hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Hayalleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bölge halkımızın uzun yıllardır beklediği bu yatırımı nihayete erdirmek bizim için bir mutluluk kaynağı. Çankırı'nın incisi olacak olan barajımız 3 ilimize vereceği hizmetle hem vatandaşlarımız için istihdam yaratacak hem de bölgemizin cazibesini arttıracak. Kızlaryolu Barajı, Çankırı'mızın tarımsal üretim kapasitesini de yükseltecek bir yatırım olması açısından çok önemli bir eser. Bu eserle tarım alanlarımız suyla can bulacak. Yapılacak elektrik üretimiyle ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkılarda bulunacak. Bu dev eseri ilimize ve bölgemize kazandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, değerli Bakanlarımıza ve bu yatırımın Çankırı’mıza kazandırılmasının mimarı olan Grup Başkanvekilimiz Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu’na ve emeği geçen diğer paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Yaparsa AK Parti yapar.” dedi.

Kaynak: Burak Kaya