Ünlü gazeteci Ahmet Tezcan gündeme geldi. Bu yazıda "Ahmet Tezcan kimdir?", "Ahmet Tezcan nereli?", "Ahmet Tezcan eşi kim?" ve "Ahmet Tezcan kaç yaşında?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz. 

Ahmet Tezcan kimdir?

Ahmet Tezcan, 4 Ekim 1957 tarihinde Kırşehir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de, lise eğitimini ise Ankara’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünde sürdürdü. Gazetecilik kariyerine 1981 yılında Tercüman gazetesinde başlamış olan Tezcan, kısa süre içinde birçok gazete ve dergide önemli görevler üstlendi.

Ahmet Tezcan, gazetecilik kariyerinde Bulvar, Günaydın, Güneş, Yeni Haber, Yeni Şafak, Son Havadis, ve Akşam gibi önemli gazetelerde çalıştı. 1991 yılında Çağrışım adlı aylık dergiyi çıkararak, dergi dünyasında da yer aldı. 1993 yılında TGRT'de haftalık yorumlar yaptıktan sonra, Kanal 7 Televizyonu'nun kuruluşunda haber müdürü ve programcı olarak görev aldı. 1995 yılında Dördüncü Kuvvet Medya adlı programı hazırlayıp sundu. 

Ahmet Tezcan, sinema ve televizyon alanında da başarılı projelere imza attı. "Kurt Kapanı" adlı dizinin senaristi olarak tanınırken, 1986 yılında Gün Doğmadan adlı sinema filminin senaristliğini yaptı. "Mihralı" ve "Kurt Kapanı" dizilerinde oyunculuk da yaparak, ekran önünde de yeteneklerini sergiledi.

Ahmet Tezcan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından yılın programcısı ödülüne layık görüldü. Ayrıca Cengiz Polatkan ödülünü iki kez, TYB Alternatif Basın ödülünü ise bir kez kazandı. Basın Mensupları Derneği tarafından da yılın programcısı olarak ödüllendirildi.

Yazarlık kariyerinde özellikle çocuk kitapları ile tanınan Ahmet Tezcan, “Çocuk Kalbi” dizisi ve “Allah'ı Çok Seviyorum,” “Ben de Namaz Kıldım,” “İnsan Sevindirmek Ne Güzel,” ve “Sahur Yıldızı” gibi eserlerle çocuklara yönelik önemli katkılarda bulundu. Romanları arasında ise "Sarı" ve "Kafirun" gibi eserler bulunuyor.

Ahmet Tezcan, evli ve dört çocuk babasıdır. Babası Çerkes Ali Hikmet Usta'dır ve hem annesi hem de babası vefat etmiştir.

Ahmet Tezcan, gazetecilikten senaristliğe ve yazarlığa kadar geniş bir yelpazede başarılarla dolu bir kariyere sahiptir. Hem yazılı hem de görsel medya alanında bıraktığı izlerle Türk medya dünyasında önemli bir isim olarak anılmaktadır.

Ahmet Tezcan Kimdir Nereli, Eşi Kim

Ahmet Tezcan nereli?

Ahmet Tezcan, Kırşehir’de doğmuştur. Bu nedenle aslen Kırşehirli olduğu düşünülmektedir.

Ahmet Tezcan eşi kim?

Ahmet Tezcan, eşi hakkında genel olarak özel bilgi paylaşmamaktadır. Ancak, Ahmet Tezcan'ın evli olduğu ve dört çocuk babası olduğu biliniyor. 

Ahmet Tezcan kaç yaşında?

Ahmet Tezcan, 4 Ekim 1957 doğumludur. Bu bilgilere göre, 2024 yılı itibarıyla 66 yaşındadır.

Ahmet Tezcan'ın eserleri

Çocuk Kitapları

Işıl Mete kimdir? Kimin kardeşi? Işıl Mete kimdir? Kimin kardeşi?
  1. Çocuk Kalbi Dizisi 1

  • Allah'ı Çok Seviyorum
  • Ben de Namaz Kıldım
  • İnsan Sevindirmek Ne Güzel
  • Hacı Babam
  • Sahur Yıldızı
  1. Çocuk Kalbi Dizisi 2 (6 Kitap)

  • Pos Bıyık Tavşan
  • Keşke Adım Melek Olsaydı
  • Allah'ın Kitapları
  • En Büyük Öğretmen
  • Ne Olur Ölme Dede
  • Küçük Gelin

Romanlar

  1. Sarı - Aklımın Altından Kimse Geçemez
  2. Kafirun - Aklımın Altından Kimse Geçemez

Senaristlik ve Diğer Çalışmaları

  1. Kurt Kapanı (Televizyon Dizisi Senaristi ve Oyuncusu)
  2. Gün Doğmadan (Sinema Filmi Senaristi)

Kaynak: Haber Merkezi