Çankırı Hacı Murad-ı Veli KYK Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, Ahilik Haftası dolayısıyla İl Müftülüğü Manevi Danışmanı Ali Kara ve Yurt Müdürü Orbay Yüksel eşliğinde şehir esnafını ziyaret etti. Öğrenciler, Ahilik kültürünün temellerinden biri olan dayanışma ve kardeşlik değerlerini yerinde deneyimleme fırsatı bulurken, ziyaret sırasında esnafla keyifli sohbetler gerçekleştirdiler.

Şehitlerimizin Emanetleri: 'Şehidimin Kokusu' Projesi Tanıtıldı Şehitlerimizin Emanetleri: 'Şehidimin Kokusu' Projesi Tanıtıldı

Manevi Danışman Ali Kara, ziyaret edilen esnafa hayırlı işler ve bol kazanç dileklerinde bulundu. Ahilik kültürünün önemine dikkat çeken Kara, öğrencilerle birlikte Çankırı esnafına dayanışma mesajları verdi. Bu ziyaretler, Ahilik Haftası’nın ruhuna uygun bir şekilde birlik ve beraberlik içinde tamamlandı.

Etkinlik, öğrencilerin toplumsal değerler hakkında bilgi edinmesini sağlarken, esnafla kurulan samimi diyalog sayesinde şehirde Ahilik kültürünün yaşatılmasına katkıda bulundu. Ahilik Haftası’na özel bu etkinlik, hem öğrenciler hem de esnaf tarafından coşku ve memnuniyetle karşılandı.

Ahilik Ruhu Çankırı’da Yaşatılıyor Öğrencilerden Esnafa Samimi Ziyaret (1)Ahilik Ruhu Çankırı’da Yaşatılıyor Öğrencilerden Esnafa Samimi Ziyaret (5)Ahilik Ruhu Çankırı’da Yaşatılıyor Öğrencilerden Esnafa Samimi Ziyaret (4)Ahilik Ruhu Çankırı’da Yaşatılıyor Öğrencilerden Esnafa Samimi Ziyaret (3)Ahilik Ruhu Çankırı’da Yaşatılıyor Öğrencilerden Esnafa Samimi Ziyaret (2)

Kaynak: Haber Merkezi