İçsel sıkıntı veya depresyon yaşayan insanlar bu gibi durumları dualara sığınarak çözmek isteyebilir. Bu durumlar için okunabilecek birtakım dualar bulunmaktadır. Örneğin Duha Suresi 3. Ayet, Enam Suresi 17. Ayet, Tevbe Suresi 129. Ayet, İnşirah Suresi, Bakara Suresi 153. Ayet, Al-i İmran Suresi 120. Ayet, Tarık Suresi okunabilir.

Duha Suresi 3. Ayet

Duha Suresi 3. Ayetin okunuşu "Ma vedde'ake rabbüke ve ma kala." şeklindedir. Bu ayetin anlamı ise "Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı."dır.

Pexels Photo 7129614

Enam Suresi 17. Ayet

Enam Suresi 17. Ayetin okunuşu "Ve in yemseskellâhu bi durrin fe lâ kâşife lehu illâ huve, ve in yemseske bi hayrın fe huve alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun)." şeklindedir. Bu ayetin anlamı da "Eğer Allah seni bir zarara uğratırsa, onu kendisinden başka giderecek yoktur. Ve eğer sana bir hayır verirse, (bunu da geri alacak yoktur). Şüphesiz O her şeye kadirdir."

Tevbe Suresi 129. Ayet

Tevbe Suresi 129. Ayetin okunuşu "Fe in tevellev fe kul hasbiyallâh(hasbiyallâhu), lâ ilâhe illâ hûve, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm(azîmi)." şeklindedir ve anlamı "(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O’ndan başka ilâh yoktur. Ben sadece O’na güvenip dayanırım. O yüce Arş’ın sahibidir."

İnşirah Suresi

İnşirah Suresinin okunuşu "Elem neşrah leke sadrek, Ve vada'na 'anke vizreke, Elleziy enkada zahreke, Ve refa'na leke zikreke, Feinne me'al'usri yüsren, İnne me'al'usri yüsren, Feiza ferağte fensab, Ve ila rabbike ferğab." şeklindedir ve anlamı "(Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?  Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.  Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.  Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar."

Bakara Suresi 153. Ayet

Bakara Suresi 153. Ayetin okunuşu "Yâ eyyuhe-lleżîne âmenû-ste'înû bi-ssabri ve-ssalât(i)(c) inna(A)llâhe me'a-ssâbirîn(e)" şeklindedir ve anlamı da "Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir."

Pexels Photo 7957066

Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim? Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim?

Al-i İmran Suresi 120. Ayet

Al-i İmran Suresi 120. Ayetin okunuşu "İn temseskum hasenetun tesû’hum, ve in tusibkum seyyietun yefrahû bihâ ve in tasbirû ve tettekû lâ yadurrukum keyduhum şey’a(şey’en), innallâhe bi mâ ya’melûne muhît(muhîtun)." şeklindedir. Anlamı ise "Size bir iyilik dokununca tasalanırlar, size bir kötülük isabet ettiğindeyse buna sevinirler. Eğer siz sabreder ve sakınırsanız, onların 'hileli düzenleri' size hiçbir zarar veremez. Şüphesiz, Allah, yapmakta olduklarını kuşatandır."

Tarık Suresi

Tarık Suresinin okunuşu "Bismillahirrahmanirrahim. Ve-ssemâ-i ve-ttârik(i) Vemâ edrâke mâ-ttârik(u) Ennecmu-śśâkib(u) İn kullu nefsin lemmâ ‘aleyhâ hâfiz(un) Felyenzuri-l-insânu mimme ḣulik(e) Ḣulika min mâ-in dâfik(in) Yaḣrucu min beyni-ssulbi ve-tterâ-ib(i) İnnehu ‘alâ rac’ihi lekâdir(un) Yevme tublâ-sserâ-ir(u) Femâ lehu min kuvvetin velâ nâsir(in) Ve-ssemâ-iżâti-rrac’(i) Vel-ardi żâti-ssad’(i) İnnehu lekavlun fasl(un) Vemâ huve bil-hezl(i) İnnehum yekîdûne keydâ(n) Ve ekîdu keydâ(n) Femehhili-lkâfirîne emhilhum ruveydâ(n)" şeklindedir ve anlamı da "Andolsun gökyüzüne ve gece çakıp görünene! O, gece çakıp görünen nedir bilir misin? Karanlığı delen yıldızdır. Hiç kimse yoktur ki, başında bir gözetleyeni bulunmasın. İnsan neden yaratıldığına bir baksın. O, atılan bir sudan yaratıldı. O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar. Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kadirdir; Bütün sırların ortaya dökülüp de insanın ne bir gücü ne de yardımcısının bulunacağı gün. Andolsun içindekilerin gidip geldiği semaya ve bitkiyle yarılan yere ki Kur'an (hak ile bâtılı) ayıran bir sözdür. O asla bir şaka değildir. Onlar bir tuzak kuruyorlar; Ben de bir karşı plan hazırlıyorum. Sen o inkârcılara süre ver, onlara biraz zaman tanı." 

Bu duaları içten bir şekilde okuyan kişinin, içindeki sıkıntılardan ve ağır depresyon gibi hastalıklardan kurtulup feraha ereceğine inanılır.

Kaynak: Haber Merkezi