Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji'den alınan son veriler doğrultusunda, ülke genelinde önemli bir yağış uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, 2 ilde turuncu kod, 22 ilde ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığı bildirildi.

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kırklareli ve Tekirdağ için turuncu kod, Kastamonu, Karabük, Bolu, İstanbul, Sinop, Çankırı, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Artvin, Kars, Edirne, Konya, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur ve Manisa için ise sarı kod uyarısı yapıldığı belirtildi.

Tuzun Kristal Kalitesi İçin Teknolojiyi Reddeden İlyas Ak'ın Taş Değirmeni Tuzun Kristal Kalitesi İçin Teknolojiyi Reddeden İlyas Ak'ın Taş Değirmeni

Açıklamada, turuncu kod ile uyarı yapılan 2 ilden 57 ihbar alındığı ve Karabük'te 5 kişinin tahliye edildiği bilgisi verildi. AFAD, vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını önemle hatırlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı