Tüm Afetlerde Sivil Arama Kurtarma (TASKUT) ailesi, düzenlediği ilk iftar programında bir araya geldi. Programa, AFAD İl Müdürü Ahmet Matur, AFAD İl Şube Müdürü Halit Kara, Çerkeş MYO Müdür Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Taner Akarsu, TASKUT Genel Başkanı Halil Kaya, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Muhittin Başaran, TASKUT üyeleri ve TASKUT sponsoru Murat Konuk ile ailesi katıldı.
İftar programında konuşan TASKUT Genel Başkanı Halil Kaya, organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür ederek, bu buluşmanın dayanışma ve birlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, ilerleyen yıllarda bu programın geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
AFAD İl Müdürü Ahmet Matur ise yaptığı konuşmada, Çankırı’da faaliyet gösteren iki sivil arama kurtarma ekibinden birinin TASKUT olduğunu belirterek, bölgedeki çalışmalara büyük katkı sunduklarını söyledi. TASKUT’un afet durumlarında gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Matur, ekibi Çankırı’ya davet etti.
İftar programı, katılımcıların sıcak sohbetleri ve dayanışma mesajlarıyla tamamlandı. TASKUT ailesi, bu tür organizasyonların devam edeceğini belirterek, gelecek yıllarda daha geniş katılımlı etkinlikler düzenleme sözü verdi.