Adanaspor'un teknik direktörü Souleymane Bamba'nın vefatının ardından cenaze işlemleri için Manisa'ya gelen Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, büyük bir üzüntü yaşadıklarını ve projelerinin yarım kaldığını belirtti.

Altay’ın 43 yaşındaki golcüsü Murat Uluç: "Transfer yasağı kalkarsa futbolu bırakırım" Altay’ın 43 yaşındaki golcüsü Murat Uluç: "Transfer yasağı kalkarsa futbolu bırakırım"

Trendyol 1. Lig'de 30 Ağustos Cuma günü oynanan Manisa FK - Adanaspor maçından önce rahatsızlanan Adanaspor Teknik Direktörü Souleymane Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine kaldırıldı. Ocak 2021'de Non-Hodgkin Lenfoması teşhisi konulan Bamba'nın hastalığının tekrar nüksettiği öğrenildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Bamba, dün gece hayatını kaybetti.

Bamba’nın vefatının ardından Adanaspor Başkanı Asil Bostancı, Bamba’nın eşi Chloe Elizabeth Bamba ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri cenaze işlemleri için Manisa’ya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda Bamba’nın cenazesinin Fransa’ya gönderilmesine karar verildi. Konsolosluk işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin yarın Fransa’ya gönderilmesi bekleniyor.

Manisa’da yaptığı açıklamada Başkan Asil Bostancı, “Şu anda konuşmak çok zor. Çok acı bir olay yaşadık. Bizim için hiç beklenmedik bir şeydi. Souleymane Bamba, futbolla yüreği atan, futbolu çok seven, kalbi çok iyi ve düzgün bir adamdı. Allah rahmet eylesin. Gerçekten bizi çok etkiledi, takımı da derinden etkiledi. Çok daha uzun soluklu projelerimiz vardı, bu hikaye böyle bitmemeliydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Şimdi evrakları bekliyoruz, büyük ihtimalle yarın cenazeyi Fransa’ya göndereceğiz. Federasyonla da görüştük. İnşallah ben de gideceğim. Tedavi sürecindeydi, ama kan değerleri düşük olduğu için maç sabahı hastaneye kaldırdık. Konuşamıyordu, ateşlenmişti ve kusma olmuştu. O şekilde hastaneye kaldırıldı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı