Adana, kebabın başkenti olarak bilinirken, bazı firmalarda ortaya çıkan taklit ve tağşiş ürünler esnafı olumsuz etkiledi. Kasaplar ve kebapçılar, bu durum karşısında tepkilerini dile getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar" listesinde Adana'dan 11 firmanın yer aldığını açıkladı. Dikkat çeken maddelerden biri ise kebap etine eklenen tek tırnaklı hayvanların etleri oldu.

ATO'dan Almanya ile ticaret hedefi: 60 milyar Dolar ATO'dan Almanya ile ticaret hedefi: 60 milyar Dolar

Bu tür hatalar nedeniyle Adana'daki birçok esnafın işlerinin kötüye gitmesi ve vatandaşların kebapçılara karşı ön yargılı yaklaşmaları dikkat çekti.

İhlas Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, denetimlerden memnun olduklarını vurguladı. “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinden memnunuz. Bu çalışmaların düzenli olarak yayınlanmasını istiyoruz. Kasaplar Odamıza kayıtlı hiçbir esnafta taklit veya tağşiş ürüne rastlanmadı. Bu listede yer alan işletmeler, Adana’ya leke sürmeye çalışan kendini bilmez esnaflardır. Adana leke tutmaz. Biz de denetimlerimizi artırdık” dedi.

Yağmur, vatandaşların artık ön yargılı davrandığını belirterek, “Bir tane Adana’mız var, başka Adana yok. Adana’nın isminin kötülenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman söylüyorum, deterjan ve et asla bir arada satılmaz. Vatandaşlar, etlerini güvenilir kasaplardan alsınlar” ifadelerini kullandı.

Kebapçı esnaflarından Güngör Güler, Adana’daki çoğu kebapçının güvenilir kasaplardan et aldığını belirtti. “Birkaç esnafın yaptığını bütün Adana esnafına mal etmelerini istemeyiz. Denetimlerimiz 15-20 günde bir yapılıyor. Çoğu esnaf, ürünlerini belirli kasaplardan temin ediyor. Kendini bilen esnaf, bilmediği eti dükkanına sokmaz. Herkesi Adana’ya bekliyoruz” dedi.

Esnaf Abdullah Saylan ise, “3-4 firmada çıkan taklit ve tağşiş ürünler bizleri de etkiledi. Bu üzücü bir olay. Adana Lezzet Festivali öncesinde böyle bir durum yaşanması bizi üzüyor ve Adana kebabını lekeliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı