Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin ve dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri olan ve 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi ziyaret etti. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu tarihi alanı inceleyen Bakan Tunç, kazı çalışmaları ve çıkarılan eserler hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul'dan bilgi aldı.

Ziyaret esnasında, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile Şanlıurfa milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak ve Emin Önen de Bakan Tunç'a eşlik etti. Göbeklitepe'nin tarihi ve kültürel değerine vurgu yapan Bakan Tunç, bu önemli mirasın korunması ve tanıtılması adına yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek

Tunç, Şanlıurfa temasları kapsamında ziyaret ettiği Göbeklitepe’de, bölgenin insanlık tarihindeki yerine dikkat çekerek, kazı çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Göbeklitepe, dünya tarihine ışık tutan yapısıyla hem Türkiye’nin hem de dünyanın en önemli arkeolojik alanları arasında yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı