Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, Macar Adalet Bakanı Bence Tuzson ile Türkiye-Macaristan Adalet Bakanlıkları Arasında İş Birliğine Dair Mutabakat Zaptı’nı imzalayan Tunç, TUSAŞ’ta yaşanan olayla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terör Türkiye'de Tutunamayacak" TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terör Türkiye'de Tutunamayacak"

Tunç, “Ülkemizin önemli savunma sanayi kuruluşlarından TUSAŞ'a hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. PKK terör örgütünün düzenlediği bu saldırıda maalesef 5 vatandaşımız şehit oldu. Yaralılarımızın tedavileri hastanelerde devam ediyor,” dedi. TUSAŞ’ın son yıllarda savunma sanayinde önemli başarılar elde ettiğini belirten Tunç, bu başarıların terör örgütlerini hedef alması açısından kaygı verici olduğunu vurguladı.

Başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ifade eden Bakan Tunç, “Bu saldırı, terörle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir zaman sekteye uğratmayacak. Bilakis, bu konudaki kararlılığımızı artırarak devam ettireceğiz,” dedi. Tunç, terör şebekeleri temizlenene kadar mücadelenin süreceğini belirtti.

Macar Adalet Bakanı Tuzson ile gerçekleştirdikleri görüşmenin verimli geçtiğini kaydeden Tunç, Türkiye ve Macaristan arasındaki hukuki ve adli iş birliğinin güçlendirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin her alanda sürdüğünü vurguladı.

Bakan Tunç, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı nedeniyle Macaristan’daki programlarını tamamlamadan bugün yurda döneceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı