Ankara'da düzenlenen Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılan Bakan Tunç, mezun olan öğrencilere başarılar diledi. Konuşmasında son 22 yılda yargı ve hukuk alanında yapılan hizmetlerden bahseden Tunç, Anayasada yapılan önemli değişikliklerle hukuk devletini güçlendirdiklerini vurguladı. Yargıdaki fiziki ve teknolojik imkanları artırarak mevzuatı çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirdiklerini belirtti.

Bakan Tunç, mezun genç hukukçulara yönelik tavsiyelerde de bulundu. İlk yılların zorluklarını sabır ve mücadele ile aşmalarını önerdi ve başarının zamanla geleceğine inandığını dile getirdi.

Koçhisar Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye düştü Koçhisar Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye düştü

Hukuk fakültelerinin kontenjanlarını düşürerek daha nitelikli hukukçuların yetişmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Tunç, bu yıl eylül sonunda ilk kez hukuk mesleklerine giriş sınavının yapılacağını duyurdu. Ayrıca, hakim ve savcı yardımcılığı sistemine geçtiklerini ve bu yıl 1000 hakim ve savcı yardımcısının göreve başlayacağını açıkladı.

Son olarak, Filistin'de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çeken Bakan Tunç, Türkiye'nin adaletin ve hakkaniyetin yanında olduğunu vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı