Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik yükümlülerinin toplum yararına yaptıkları işlerle cezalarını infaz ettiklerini belirterek, “Bu yıl 460 okulun tamirat ve tadilat çalışmaları, denetimli serbestlik yükümlülerinin katkılarıyla tamamlandı” dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, kamu yararına çalışma zorunluluğu bulunan yükümlülerin ceza infazını, denetimli serbestlik müdürlükleri aracılığıyla yürütüyor. Bu süreçte, çeşitli kurumlarla yapılan iş birliği sayesinde yükümlüler, hem meslek sahibi oluyor hem de kamu hizmetlerine katkıda bulunuyor.

Bakan Tunç, kamu yararına çalışma uygulamasının amacının yükümlüleri topluma kazandırmak ve kamu düzenini sağlamak olduğunu ifade etti. Tunç, “Bu uygulama ile yükümlülerin kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplini kazanmalarını, başkalarının haklarına saygı göstermelerini, zamanı planlamalarını, bir meslek edinmelerini ve kendi işlerini kurmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Bakan Tunç, yükümlülerin kamu yararına yaptıkları çalışmalardan olumlu geri bildirimler aldıklarını belirterek, “Ağaç dikimi, park ve bahçe düzenlemesi, cadde ve sokak temizliği, kütüphane ve arşiv çalışmaları, boya, tamirat, tadilat gibi hizmetler, Türkiye genelinde belirli bir program çerçevesinde gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

Yaz tatilinde, denetimli serbestlik yükümlülerinin okullarda boya, tadilat ve temizlik işlerini üstlendiklerini vurgulayan Tunç, “Bu yaz dönemi boyunca, ülke genelinde 207 okulun badana ve boya işlemleri, 249 okulun çevre düzenlemesi, temizlik ve bakımı, masa ve sıraların tamiratı, ve 4 okulun yeni bir binaya taşınması işlemleri denetimli serbestlik müdürlükleri tarafından yürütüldü” dedi.

Hukuk devletinin temel amacının adaletin sağlanması olduğunu belirten Tunç, “Ceza adaleti sistemi, suçlunun hem yaptırımla karşılaşmasını hem de yeniden topluma kazandırılmasını öngörür. Ceza infaz sisteminin amacı sadece suçluyu cezalandırmak değil, aynı zamanda onları topluma kazandırmak ve toplumu suçtan korumaktır. Sosyal devlet anlayışı gereği, hükümlülere devlet eliyle eğitim ve mesleki deneyim kazandırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı