Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, son üç ayda Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri kontrollerde çalıntı ve usulsüz işlemlerle kullanılmak istenilen 253 aracı ele geçirdi. 

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Muhafaza ekipleri, ticari eşya kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında rutin denetim ve kontroller gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 79 ayrı araç yakalama operasyonu düzenlendi.

Gümrük sahalarına gelen araç ve yolcuların gümrük tescil işlemleri sırasında şüpheli görülen şahıslara yönelik detaylı incelemeler başlatıldı. İncelemeler sonucunda, bazı araçların çalıntı, bazılarının ise Türkiye'de parçalanmak üzere şase ve plakalarının değiştirilerek usulsüz bir şekilde kullanılmak üzere hazırlandığı tespit edildi. 

Ekipler, bu kapsamda düzenledikleri operasyonlarda toplam 253 araç ele geçirdi. Olaylarla ilgili soruşturmalar Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı