Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

AD Scientific Index’in “World Scientist and University Rankings” 2025 versiyonu yayımlandı. Yayınlanan sonuçlara göre, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Soylak ve Doç. Dr. Emrah Tıraş, önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Mustafa Soylak, CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) hariç, bilimsel çalışmalarıyla listenin ilk 3 sırasına yerleşirken, Doç. Dr. Emrah Tıraş, doğa bilimleri alanındaki başarılarıyla ilk 10 bilim insanı arasında yer aldı.

AD Scientific Index, Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları gibi verileri inceleyerek bilim insanlarının son beş yıldaki akademik verimliliklerini değerlendirir. 219 ülke ve 2 milyon 411 bilim insanını kapsayan bu çalışmada, ERÜ’nün iki akademisyeni uluslararası alanda öne çıkmayı başardı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Prof. Dr. Mustafa Soylak ve Doç. Dr. Emrah Tıraş’ı bu başarılarından dolayı tebrik ederek, üniversiteye verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti. ERÜ, bu başarılarla akademik dünyada kendine sağlam bir yer edinmeye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı