Başarılı iş insanı ve siyasetçi Abdullah Kavukcu, son zamanlarda merak edilmeye başlandı. "Abdullah Kavukcu kimdir?", "Abdullah Kavukcu serveti ne kadar" gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Abdullah Kavukcu kimdir?

Türk siyasetçi Abdullah Kavukcu, 1973 yılında Erzincan'da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladıktan sonra İstanbul'a taşınarak anadolu lisesine giden Kavukcu, profesyonel yolculuğuna babasının işlettiği çarşıda başladı ve daha sonra hareketli Kapalıçarşı'da ticaret yaparak bilgi edindi. 

Kapalıçarşı'daki başarısının ardından yatırım yapmaya ve kurumsal alanda itibar kazanmaya başlayan Kavukcu, 2002 yılında Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı ile birlikte Simit Sarayı'nı kurmuştur. 2009 yılında ise Türkiye'de ilk kez otoban AVM projesini hayata geçirerek Parkshop AVM'yi açmıştır.

Abdullah Kavukcu2012 yılında Simit Sarayı yönetim kurulu başkanı olan Abdullah Kavukcu, aynı zamanda Kavukcu Grup'ta da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir. Şirket; inşaat, gıda, yönetim ve danışmanlık gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. 

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Neden gündemde? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Neden gündemde?

Evli ve iki çocuk babası olan Abdullah Kavukcu, hem kişisel hem de profesyonel yaşamında çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde aktif olarak yer almaktadır.

Abdullah Kavukçu serveti

Abdullah Kavukcu, Türkiye'nin en başarılı iş adamlarından biri olarak tanınmaktadır ve 15 milyar liralık bir servete sahip olduğu tahmin edilmektedir. Girişimcilik yolculuğuna Kapalıçarşı'da ticaret yaparak başlayan Kavukcu, daha sonra Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı ile birlikte Simit Sarayı'nı kurmuştur. Simit Sarayı'nın başarısı, Kavukcu'nun iş dünyasındaki konumunu yükselterek Türkiye'de otoban alışveriş merkezi projesi gibi önemli yatırımlara yol açmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi