Mersin Silifke'de yılın ilk erkenci nar hasadı: Avrupa'ya ihracat başladı Mersin Silifke'de yılın ilk erkenci nar hasadı: Avrupa'ya ihracat başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası, kırsal kalkınma stratejisi çerçevesinde hayata geçirdiği “Başkent Market” projesi ile büyük bir başarıya imza atıyor. Kurulduğu günden bugüne kadar 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak hem yerel üreticilere destek sağlıyor hem de Başkentlilere doğal ürünlere uygun fiyatlarla erişim imkanı sunuyor.

Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, Başkent Marketlerde toplam 73 kooperatiften, bunların arasında 22 tanesinin kadın kooperatifleri olduğunu belirterek, vatandaşlara yöresel ürünleri en kaliteli şekilde ulaştırdıklarını ifade etti. Pala, projenin Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce başlatıldığını ve bu süre zarfında 550 milyon lira değerinde yöresel ürün alımı gerçekleştirerek üreticilere önemli bir destek sağladıklarını vurguladı.

Başkent Marketler, 7 şube, 3 Fabrika Satış Mağazası ve 3 Başkent Büfesi ile 6,5 milyon Ankaralıya hizmet veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncelikli projeleri arasında yer alan Başkent Marketler, Türkiye'nin en büyük belediye marketi olma özelliğini taşıyor. İlk olarak 29 Nisan 2020'de Etimesgut'ta açılan Başkent Marketlerin sayısının artırılarak daha geniş kitlelere ulaşması planlanıyor.

Başkent Market projesi, özellikle Ankara'nın çevre ilçelerindeki üreticilerin kooperatifler aracılığıyla güçlenmesini sağlayarak hem üretimi artırıyor hem de yerel istihdama katkıda bulunuyor. Proje sayesinde yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zinciri oluşturularak aracılar ve komisyoncular ortadan kaldırılıyor.

Başkent Marketler üzerinden tüm Türkiye'ye sağlıklı, doğal ve güvenilir yöresel ürünler, uygun fiyatlarla sunuluyor. Detaylı bilgi ve ürün seçenekleri için https://www.baskentmarket.com.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı