A Milli Kadın Hentbol Takımı, ilk kez mücadele etme hakkı kazandığı EHF Avrupa Şampiyonası'nda bugün çekilen kura sonucunda rakiplerini belirledi. Türkiye, A Grubu'nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi.

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, Avusturya, Macaristan ve İsviçre'deki dört şehirde 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu turnuva, 24 takımın katılımıyla Avrupa'nın en büyük hentbol organizasyonlarından biri olacak. Ön tur maçları Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen (Macaristan) şehirlerinde oynanacak. Ana tur ise Viyana (Avusturya) ve Debrecen'de gerçekleşecek. Final maçı ise 10.000 kişi kapasiteli Viyana'nın Wiener Stadthalle'de oynanacak.

EHF EURO 2024 logosu, turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülkenin bayrak renklerini (kırmızı, yeşil ve beyaz) hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor.

EURO 2024 grupları şu şekilde oluştu:

A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye

B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya

C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya, Portekiz

D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları

İlk gören tekne sanıyor, traktör olduğuna inanamıyor İlk gören tekne sanıyor, traktör olduğuna inanamıyor

E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya

F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna

Kaynak: İhlas Haber Ajansı