Hatay'da meydana gelen depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili dava kapsamında ilk duruşma gerçekleştirildi. Rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Çoşkun, "Karadağ’a tapu devri için gidiyordum. Hatam varsa en üst cezayı almaya razıyım. Bankadan yüklü miktarda para çekmedim, ihtiyacım kadar 2 bankadan toplamda 20 bin 700 Euro çektim" dedi.

Antakya ilçesinde bulunan Rönesans Rezidans, "Cennetten bir köşe" vaadiyle satılmış ve depremde en çok ölümün yaşandığı bölgelerden biri olmuştu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu'nun tamamladığı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Bugün görülen mahkeme ile Rönesans Rezidans davasının yargı süreci başladı. Duruşmaya, rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun SEGBİS üzerinden, tutuklu kontrol elemanı Önder Artun, tutuklu yapı denetim şirketi yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, tutuklu yapı denetim şirketi yetkilisi Bülent Sekiçoğlu ve tutuksuz olarak yargılanan proje müdürü İ.D. katıldı. Ayrıca, tutuksuz olarak yargılanan yapı denetim şirketi yetkilisi Ayhan Karan da SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Davada bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıl 6'şar ayla yargılanan sanıklar ve müvekkillerinin savunmaları alındı.

Tutuklu sanık Önder Artun, 22 yıldır esnaf olduğunu belirterek Rönesans Rezidans inşaatında çalışmadığını söyledi. Artun'un avukatı, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını savunarak şahsın beraatını ve hastanede tedavi edilmesini talep etti.

Tutuklu yapı denetim şirketi sorumlusu Mehmet Haşim Eraslan, iddianamede yer alan suçlamaları reddederek proje aşamasında yer almadığını ve denetimlerde herhangi bir olumsuzluk olmadığını savundu.

Tutuksuz yargılanan proje müdürü İ.D. ise suçlamaları reddedip amele işlerini yaptığını ve proje müdürünün görevini bilmediğini söyledi.

Tutuklu olarak yargılanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun ise "Depremde ölenler için üzgün ve acılıyım. Yönetmelikte yer alan tüm prosedürleri yerine getirdim. En ufak bir hata ve kusur varsa cezamı çekmeye razıyım" diyerek suçlamaları reddetti ve bankadan ihtiyacı kadar para çektiğini belirtti.

Tutuksuz olarak yargılanan yapı denetim şirketi yetkilisi A.K. ise suçlamaları kabul etmedi ve projede yer almadığını belirtti.

Duruşma sonucunda, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz olarak yargılananların ise tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi. Ayrıca, firari sanık Hüseyin Yalçın Coşkun'un yakalanması için yakalama emri çıkarıldı.

A W185335 03

Aydın'da 1 Mayıs kutlamaları Aydın'da 1 Mayıs kutlamaları

Kaynak: İhlas Haber Ajansı