A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında yarın TSİ 21.45'te İzlanda'nın Laugardalsvöllur Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Milliler, grup aşamasında oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek, 7 puanla lider konumda bulunuyor. İzlanda ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puanla 3. sırada yer alıyor.

Türkiye ve İzlanda, bugüne kadar 14 kez karşılaştı; bunların 13'ü resmi, 1'i ise özel maçtır. Türkiye, bu karşılaşmalarda 3 kez galip gelirken, İzlanda 8 kez sahadan galip ayrıldı ve 3 maç berabere sonuçlandı. Türkiye, rakip filelere 14 gol bırakırken, kalesinde 24 gol gördü. İki takım en son 9 Eylül 2024'te İzmir'de karşılaştı ve A Milli Takım, 3-1'lik skorla galip geldi.

635. Müsabaka

Bu karşılaşma, A Milli Takım'ın tarihindeki 635. maç olacak. Milliler, daha önce 634 müsabakada 247 galibiyet, 238 mağlubiyet ve 149 beraberlik aldı. Toplamda 865 gol atarken, 906 gol de kalesinde gördü.

Vincenzo Montella'nın 17. Maçı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bu maçıyla birlikte millilerin başında 17. kez sahaya çıkacak. Montella yönetimindeki milliler, şimdiye kadar 16 maçta 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Sakatlar ve Cezalılar

Samsun'da oynanan Karadağ maçında sağ arka adalesinden sakatlanan Barış Alper Yılmaz ile sarı kart cezası bulunan Kaan Ayhan, İzlanda karşısında forma giyemeyecek.

Maçın Hakemi

İzlanda - Türkiye karşılaşmasını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak. Maçın 4. hakemi ise Marcin Kochanek olacak.

Neşe Dolu Sezon Hazırlıkları: "Evinin Sultanları" Sahaya Çıkıyor! Neşe Dolu Sezon Hazırlıkları: "Evinin Sultanları" Sahaya Çıkıyor!

A Milli Takım Aday Kadrosu

  • Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Eyüpspor)

  • Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

  • Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

  • Forvet: Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı