Çankırı'da ki Acısu için Çözüm isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi! Çankırı'da ki Acısu için Çözüm isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şimşirli Mahallesi'nde yer alan ve 8. yüzyıla tarihlenen Kuştul Manastırı, etkileyici konumu ve tarihiyle dikkat çekiyor. Vadinin yüzlerce metre yüksekliğinde, sarp kayalıkların üzerine inşa edilen manastır, adeta bir doğal kale gibi çevresine hakim bir noktada bulunuyor. M.S. 752'de yapıldığı tahmin edilen manastır, tarih boyunca birçok kez yeniden inşa edilip onarıldı.

Özellikle 1203'te yaşanan yağmalamanın ardından uzun yıllar kullanılmayan Kuştul Manastırı, 1393 yılında tekrar faaliyete geçti. Ancak, 1904'te meydana gelen büyük bir yangın sonucu manastır tamamen yok oldu. Günümüze sadece ana gövde ve yıkılmış yapı duvarları kalabilmişken, içindeki küçük kiliseciğin çok eski olmadığı biliniyor. Tarihsel zenginliği ve zorlu konumuyla Kuştul Manastırı, geçmişin izlerini taşıyan önemli bir kültürel miras olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı