Çankırı'da Balık Sezonu Başladı: Tezgahlar Doldu, Vatandaşlar Balığa Kavuştu Çankırı'da Balık Sezonu Başladı: Tezgahlar Doldu, Vatandaşlar Balığa Kavuştu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 33 yıl önce İzmit'ten ayrılarak kayıplara karışan 50 yaşındaki Kemal Demir, hurda toplarken bulundu. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarmanın Dedektifleri JASAT ekipleri, kum mevkiindeki Manavgat Stadı çevresinde devriye gezdiği sırada 3 tekerlekli bir arabayla hurda toplayan bir şahsı şüphe üzerine durdurdu. Üzerinde kimlik bulunmayan kişinin kimliği yapılan detaylı incelemede Kemal Demir olarak belirlendi.

Kemal Demir'in 33 yıl önce ailesiyle birlikte yaşadığı İzmit'ten ayrıldığı, ardından Bodrum ve Kuşadası'nda çalıştığı öğrenildi. 2002 yılında Manavgat'a yerleşen Demir, burada deniz ve deniz havasının kendisini çektiğini belirterek, 1 yıl sonra Alanya'ya gitmiş. 2009 yılında yeniden Manavgat'a dönen Demir, son 15 yıldır burada hurda toplayarak geçimini sağlıyordu.

Demir'in ailesi, 2013 yılında Yalova Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gaiplik davası açmıştı. Mahkeme, dosyayı yetkisizlik gerekçesiyle Alanya'ya göndermiş ve Alanya Sulh Hukuk Mahkemesi, 2018 tarihinde Demir hakkında gaiplik kararı vermişti.

Kemal Demir, JASAT ekipleri tarafından Merkez Jandarma Karakoluna getirildikten sonra ailesinin yanına dönmeyeceğini, Manavgat’ta yaşamaya devam edeceğini açıkladı. “Deniz ve deniz havası beni buralara çekti,” diyen Demir, “Başka hiçbir sebep yok. Hayatımdan memnunum” şeklinde konuştu. Ayrıca, geçmişine dair sadece anne ve babasını hatırladığını, aile üyelerinden kimseyi tanımadığını belirtti. Gaiplik iptali ve miras konularında herhangi bir talepte bulunmayacağını vurguladı.

Kemal Demir, Manavgat’ta hurda toplarken ve yaşamını sürdüren bir birey olarak, ailesinin yıllardır aradığı kişi olarak hayatına devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı