Kyzikos Antik Kenti'nde 2024 yılı kazı çalışmaları, Kyzikos Kazı Evi'nde düzenlenen bir programla başlatıldı. Programda, Kyzikos Antik Kenti'nin turizme kazandırılması, kültürel ve ekonomik potansiyelinin artırılması amacıyla yürütülecek projeler ve çalışmalar basın mensuplarıyla paylaşıldı. Programa Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Kyzikos Kazı Başkanı Ahmet Tercanlıoğlu, Bandırma Müze Müdürü Vekili Tülin Tan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kazı çalışmalarının startını veren Kyzikos Kazı Başkanı Ahmet Tercanlıoğlu, "Gerek kazı alanında gerekse bölgenin kültürel potansiyelini artırmak için yapacağımız çalışmaları ilerletmek hedefindeyiz. Bu organizasyon ile Kyzikos'u daha tanınır hale getirmek ve bölgedeki tanınırlığını arttırmak amacıyla buluştuk" dedi.

2024 Yılında Kyzikos Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Başladı2548

Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız” Mehmet Nuri Ersoy’dan Çankırı Paylaşımı: “Çankırı’yı Daha İyiye Taşıyacağız”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ise, "Kyzikos'un turizme açılması ilçemizin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek Erdek'in tanınırlığını artıracak ve kültürel zenginliğimizin dünya çapında bilinmesini sağlayacaktır. Bizim de üzerimize düşen çok iş var. Ulaşım altyapısını iyileştirmeliyiz, ziyaretçilere rehberlik hizmetleri sunmalıyız ve sanatsal etkinlikler düzenlemeliyiz" şeklinde konuştu.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ise, "Kyzikos Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız var. Tiyatro, amfitiyatro, limanlar ve sualtı çalışmalarıyla ilgili projelerimiz de bulunuyor. Bu çalışmalar, bölgenin kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Program, kazı alanının gezilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı