Beylikdüzü'nde Türkiye'nin unutulmaz 1980'ler ve 1990'larda kullanılan eşyaları bir araya getiren bir müze açıldı. Koleksiyoner Hakan Çelik tarafından kurulan müzede, toplamda 15 bin farklı parça sergileniyor.

Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

Geçmişe yolculuk yapmak isteyenlerin ilgisini çeken müzede, çocukluk yıllarından hatıra kalan oyuncaklardan, ev eşyalarına, okul malzemelerinden bakkal ürünlerine kadar geniş bir koleksiyon yer alıyor. Hakan Çelik, çocukluğundan itibaren oyuncaklarını biriktirmeye başlayarak koleksiyonerliğin ilk adımlarını attı. Zamanla, 1980'ler ve 1990'lı yıllara ait eşyaları topladı ve 15 bin parça ürünü bir araya getirerek bir müze kurma kararı aldı.

Müzede, ziyaretçilerin geçmişe dair anılar yaşaması için çeşitli bölümler bulunuyor. Eski ev hayatını, okul yaşamını ve bakkal ortamını anlatan sergilerin yanı sıra, yakın zamanda eski hastane ortamını anlatan bir bölüm de açılması planlanıyor. Çelik, müzeye gelenlerin genellikle 3-4 saat geçirdiğini ve sergilenen ürünlerin hiçbirinin satışa sunulmadığını belirtiyor. Ziyaretçiler, sergilenen eşyaların çoğunu satın almak istese de, müzenin koleksiyonları satışa kapalı.

Hakan Çelik, koleksiyonunun büyüklüğünü ve değerini vurgulayarak, "Koleksiyonumda yaklaşık 15 bine yakın parçam var ve bunların neredeyse tamamı koruma altına alındı. Bazen ziyaretçilerimiz ürünleri satın almak istiyor, ancak satış yapamıyoruz. Buradaki ürünlerin geçmişe ait anıların canlanmasına yardımcı olduğuna inanıyorum. Eski eşyaların değeri zamanla arttı; örneğin, 15 liraya aldığım bir araba şu an 2 bin 500 Euro değerinde. Türkiye'nin 50'den fazla ilini köy köy dolaştım ve bu iş benim için paradan daha önemli" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı