15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Medet Ekizceli'nin eşi Esra Ekizceli, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölüm haberinin ardından duygularını dile getirdi. Şehit eşi, "Fetullah Gülen'in ölümünün milli bayram olarak ilan edilmesini isteriz" ifadelerini kullanarak sevinçlerini paylaştı.

Medet Ekizceli, darbe girişimini engellemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmek üzere yola çıkmış ve açılan ateş sonucu şehit düşmüştü. Esra Ekizceli, yaşadıkları zor günlerin ardından gelen bu haberin kendileri için büyük bir rahatlama olduğunu belirtti. "Bu dünyada elimiz yakasındaydı, öbür dünyada da şehitlerin elleri yakasında olacak. İnşallah ateşi bol olur" diyerek, şehitlerin adaletinin sağlanacağına olan inancını ifade etti.

Ekizceli, eşinin 15 Temmuz'da abdest alarak sokağa çıktığını ve şehit olmayı dilediğini anlatarak, "Allah ona şehitliği nasip etti. Naaşı o kadar güzeldi ki, hiç bozulmamıştı ve gülümsüyordu. Şehit olmayı istiyordu ve bu isteği kabul oldu" dedi. Eşinin vatan sevgisiyle gurur duyduğunu belirten Ekizceli, 15 Temmuz'un şehitleri ve gazileri için anlamlı bir gün olduğunu vurguladı.

FETÖ içinde güç mücadelesi: Fetullah Gülen’in ölümü sonrası savaş başladı FETÖ içinde güç mücadelesi: Fetullah Gülen’in ölümü sonrası savaş başladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı