İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul, Seul’de gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, Kuzey Kore ile Rusya arasındaki artan askeri iş birliğini sert bir dille eleştirdi. İki bakan, Kuzey Kore'nin yasa dışı silah transferlerinin ve Rusya'nın Ukrayna'daki saldırgan savaşına destek vermek amacıyla Kuzey Kore’ye asker gönderildiğine dair çıkan haberleri şiddetle kınadı.

Açıklamada, bu iş birliğinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği ve küresel güvenliği tehdit ettiği vurgulandı. Lammy ve Cho, "Ukrayna'nın adil ve kalıcı bir barışı güvence altına almak için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaya kararlıyız" dedi.

Bakanlar, Rusya'nın Kuzey Kore’ye askeri personel tedarik etmesi karşılığında neler sunduğunu dikkatle takip ettiklerini belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore’ye nükleer ve balistik füzelerle ilgili teknoloji transferi yapılması ihtimalinin endişe verici olduğunu vurgulayarak, bu durumun uluslararası nükleer silahların yayılmasını önleme çabalarını tehlikeye atabileceğini ve Kore Yarımadası ile dünya genelinde barış ve istikrarı tehdit edeceğini hatırlattılar.

Cebeci Ailesi'nin Acı Kaybı: Mehmet Cebeci'nin Yaşamını Yitirdi! Cebeci Ailesi'nin Acı Kaybı: Mehmet Cebeci'nin Yaşamını Yitirdi!

Açıklamanın sonunda, Hint-Pasifik ve Avrupa-Atlantik bölgelerinin güvenliğinin giderek daha fazla iç içe geçtiği belirtilerek, uluslararası toplumla iş birliği içinde hukuksuz ve istikrarsız davranışları caydırmak için gerekli tedbirlerin aktif bir şekilde alınacağı taahhüt edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı