FETÖ'nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında FETÖ'cü askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanarak gazi olan Enes Gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine şehit olmak için sokağa çıktığını ve olayların yaşandığı 2. Ordu Komutanlığı Karargahı önüne yöneldiğini açıkladı.

Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın ziyaretinde konuşan Gün, darbe girişiminde yaşadıklarını ve vücudundaki mermi ile şarapnel izlerini anlattı. Enes Gün, darbe girişimi sırasında kamyon üzerine vurulduğunu, uzun ve zorlu bir hastane sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletin gücünün üstünde başka bir güç yoktur” sözleri ile halkı sokağa çıkmaya teşvik etmesinin önemine dikkat çekti. Ölmeztoprak, "Cumhurbaşkanımızın o gece halkımızı cesaretlendiren çağrısı ve milletimizin direnişi, ülkemizin bütünlüğü için kritik bir rol oynadı. O gece, ülkemizin bölünmesini hedefleyenlere güçlü bir cevap verildi” ifadelerini kullandı.

Milletvekili, 15 Temmuz’un milli ve yerli savunma sanayinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Yüzde 100 Milli Savunma Sanayi vizyonuna ulaşmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı