Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kalbinden tek kurşunla vurularak şehit düşen 21 yaşındaki Batuhan Ergin'in babası Ahmet Ergin, oğlunun kabrindeki yıpranmış Türk bayrağının değiştirilmesini talep etti. Ancak, Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'nden aldığı yanıt acılı babayı derinden üzdü.

Batuhan Ergin'in kabri başındaki bayrağın solduğunu ve yırtıldığını fark eden Ahmet Ergin, durumu güvenlik görevlisi aracılığıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ne iletti. Fakat, birkaç gün sonra bayrağın değiştirilmediğini gören Ergin, yeniden başvurdu. Müdürlüğün yanıtı ise, “Bayrağı değiştirmek bizim görevimiz değil, onu da şehidin babası değiştirsin” şeklinde oldu. Bu yanıt, Ergin’in büyük tepkisini çekti.

Ahmet Ergin, yaşadığı üzüntüyü dile getirerek, “Bayrağı değiştirmek bizim görevimiz değil, onu da şehidin babası değiştirsin” şeklindeki yanıt karşısında yıkıldım. Bayrağın renginin solmuş olması, benim için oğlumun kanını temsil eden bir bayrağın haksız yere hor görülmesi anlamına geliyor. Bu bayrağı değiştirmek elbette devletin görevi” dedi.

Acılı baba, Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki yetkilinin tavrını eleştirerek, “Oğlum 15 Temmuz şehidi olduğu için mi bayrağı değiştirmek zor geliyor? Bu kişilerin Türk milletine ve şehitlerimize saygısı olup olmadığını sorguluyorum” şeklinde konuştu. Olayı Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’e anlatan Ergin, kaymakamın müdahalesiyle bayrağın kısa süre içinde değiştirildiğini belirtti. 

Ayrıca, bayrağın değiştirilmesinin ardından vatandaşlardan ve resmi kurumlardan birçok bayrak hediye edildiğini belirten Ergin, “Sorun sadece bayrak değil, asıl mesele bu şahsın gösterdiği saygısız tavırdı. Herkes olayla ilgili sessiz kaldı, kimse özür dilemedi” diyerek tepkisini sürdürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı