15 Temmuz Derneği, 15 Temmuz'un 8. yılında anlamlı bir etkinliğe imza attı. "15 Temmuz'dan Gazze'ye Özgürlük İçin Pedal Çeviriyoruz" başlıklı etkinlik, Dolmabahçe'de başladı ve Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde sona erdi. Etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, eski Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Etkinlikte pedal çeviren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz'un Türk milletinin direnişinin simgesi olduğunu belirtti. Bakan Bak, “15 Temmuz, FETÖ'cü hain darbecilerin Türk milletinin gücü karşısında nasıl yok edildiğinin destanı. O gece, milletimiz tankları ezerek gerçek gücünü gösterdi. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Bakan Bak, 15 Temmuz Derneği ve Bisiklet Federasyonu ile birlikte düzenlenen etkinlikler kapsamında, Boğaz Köprüsü'nden bisikletle geçiş yapacaklarını da duyurdu. “Bisiklet, çevre dostu bir spor ve toplumumuzun tüm bireylerini bisiklet sürmeye teşvik ediyoruz. İstanbul’da yapacağımız bu etkinlikle, gençlerimize 15 Temmuz'un önemini hatırlatmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bulunan müzeyi ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk milletinin geleceğiyle ilgili kararları yalnızca kendisinin verebileceğini tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayarak, “Bu coğrafyada güçlü olmak için vatanını yüreğiyle savunan bir millet olmanız gerekir. Türk milleti de bu millete örnek bir duruş sergiledi. Aziz milletimizi ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı