Kocaeli Alışveriş Festivalinde Kadın Girişimcilerden Renkli Stantlar Kocaeli Alışveriş Festivalinde Kadın Girişimcilerden Renkli Stantlar

ÖZEL HABER/Çankırı Valiliği, Milli Mücadele döneminde ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlıkları anmak amacıyla düzenlenen geleneksel “15. İstiklal Yolu Yürüyüşü”nü 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında Çankırı ve Ilgaz’da düzenlenecek yürüyüş ve çeşitli programlarla tarih yeniden canlandırılacak.

9 Ekim 2024 Çarşamba günü Ilgaz ilçesindeki Derbent Şehitler Anıtı’na çelenk sunumu ve ardından gerçekleştirilecek yürüyüş ile başlayacak olan etkinlikler, Ilgaz Dağı eteklerinde halk kortejiyle devam edecek. Gün boyu sürecek bu etkinliklerin ardından Ilgaz Belediyesi'nin düzenleyeceği yemek ikramı ve atlı birlik gösterileriyle program sonlanacak.

10 Ekim Perşembe günü ise Çankırı-Ilgaz karayolunun 37. kilometresinde bulunan İstiklal Yolu-2 Kapısı’ndan başlayacak halk yürüyüşü, tarihin izlerini süren bir yolculuk olarak devam edecek. Katılımcılar, öğle saatlerinde yapılacak konser ve mehteran gösterisi ile milli mücadele ruhunu bir kez daha hissedecekler.

Dağcı grupları ise Kıyısın köyüne doğru yapacakları özel yürüyüşle Çankırı’ya ulaşacaklar.

HABER: Burak Kaya

15. İstiklal Yolu Yürüyüşü Tarihleri Açıklandı1

15. İstiklal Yolu Yürüyüşü Tarihleri Açıklandı2

Kaynak: Burak Kaya