Çankırı’da geleneksel hale gelen İstiklal Yolu Yürüyüşü, bu yıl 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde 15. kez gerçekleştirilecek. İnebolu’dan Ankara’ya uzanan bu tarihi yol, Millî Mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan askeri lojistik malzemelerin taşındığı en önemli güzergahlardan biriydi. Özellikle, savaş sırasında eli silah tutan erkekler cephede savaşırken, çoğunluğu kadınlardan oluşan kahramanlar bu 344 km'lik yolu yaz kış demeden kağnılarla kat ederek cephaneleri cepheye taşımıştı.

Kocaeli Alışveriş Festivalinde Kadın Girişimcilerden Renkli Stantlar Kocaeli Alışveriş Festivalinde Kadın Girişimcilerden Renkli Stantlar

İstiklal Yolu Yürüyüşü, bu büyük fedakârlığı ve zaferin ardındaki kahramanları anmak amacıyla her yıl düzenleniyor. Bu yılki etkinliklerde Atlı Birlik Ekipleri gösteri yapacak, Çorum Belediyesi Mehteran Takımı ise yürüyüş sonunda müzik dinletisi sunacak.

İstiklal Yolu’nun tarihimizdeki önemini ve 100 yıl önce verilen mücadelenin hatırasını yaşatmayı amaçlayan bu yürüyüşe tüm halk davetli. Geçmişimizi yad etmek, ecdadımızın fedakârlıklarını anmak ve bu tarihi yolun ruhunu yeniden canlandırmak için düzenlenen 15. İstiklal Yolu Yürüyüşü, yine coşkulu ve anlamlı bir etkinlik olacak.

Kaynak: Haber Merkezi