Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Beşir Sünger, Covid-19 sürecinde eşini kaybetmesine rağmen hastaneye dahi gitmedi. Doğal besinlerden vazgeçmeyen Sünger, ömrü boyunca sigaradan uzak durdu.

Yayladağı'nın Bezge Mahallesi'nde ikamet eden Beşir Sünger’in resmi kimlik bilgilerine göre 1929 doğumlu olduğu belirtilse de, ailesi onu 103 yaşında olarak tanımlıyor. Eşi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Sünger, pandemi döneminde hastane kapısından bile geçmedi. Günlerini ibadetle geçiren yaşlı adam, zamanla gelişen duyma kaybı ve unutkanlığa rağmen ibadetine devam ediyor.

Sünger’in oğlu Nuri, babasının uzun yaşam sırrını şöyle özetliyor: “Babam doğal besinler tüketiyor. Peynir, süt, kuru incir, pekmez ve üzüm gibi sağlıklı gıdalarla besleniyor. Hiç sigara içmedi ve yanında sigara içilmesine de izin vermiyor. Aşı olmuyor, ambulansa binmiyor ve hastaneye gitmiyor.” 

Nuri, annesinin aniden nefes darlığına maruz kalıp Covid-19 testinin pozitif çıktığını, fakat babasının aynı odada kalmasına rağmen hastalanmadığını vurguluyor: “Bu duruma çok şaşırdık. Babam her sabah kalkıp kahvaltısını yapar ve ibadetini yerine getirir.”

Beşir Sünger’in torunu Mustafa da dedesinin sağlıklı yaşamı hakkında şunları paylaştı: “Dedem 103 yaşında ve mahalledeki en yaşlılardan biri. Hiç hastaneye gittiğini görmedim. Geçen gün ambulans geldi ama dedem binmedi. Temiz hava ve doğal beslenmenin ona çok fayda sağladığını düşünüyorum.” 

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Marmaris’te Anlamlı Ziyaret! 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Marmaris’te Anlamlı Ziyaret!

Beşir Sünger, uzun yaşamında doğal beslenmenin ve ibadet etmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı