Cüz terimi, Kur'an'ın eşit uzunlukta bölümlere ayrılmış parçalarından biri anlamına gelmektedir. Belirli bir zaman zarfında Kur'an-ı Kerim'in bitirmek isteyen kişiye, günde ne kadar okursa hedeflediği tarihte bitirebileceğini göstermek amacıyla 

Belirli bir müddet zarfında Kur'an'ın tamamını bitirmek isteyen okuyucuya, günde ne kadar okursa hedeflediği tarihte bitirebileceğini göstermek için mushafların kenarlarına cüz gibi işaretler koyulmaktadır. Bu işaretlerin belirlenmesinde bazen kelime sayıları, bazen de harf sayıları esas alınmaktadır. Cüz adetlerinin tespitinde "30" sayısı yaygın olarak benimsenmiştir.

Pexels Photo 7427851

Cüz, islami anlamda kullanılan bir kelimedir. Kur'an-ı Kerim toplam 30 cüzden oluşur. Cüzler bazı mushaflarda 2, bazıları mushaflarda ise 4 hizip tutan daha küçük birimlere ayrılabilmektedirler. Ayrıca cüz kelimesi çeşitli sure ve ayetlerden oluşturulan mecmualar anlamına da gelebilmektedir. 

Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu? Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu?

1 cüz kaç sayfa?

1 cüz Kur'an-ı Kerim'deki 20 sayfada birlik yere denk gelmektedir. Kur'an-ı Kerim okumaya yeni başlayan bir kişi 1 cüzü 35 ila 40 dakika arasında okurken, Kur'an-ı Kerim konusunda deneyimli bir kişi 10 ila 20 dakika arasında okuyabilir.

Kaynak: Haber Merkezi