Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan merak konusu oldu. Bu yazıda Özcan'nın hayatını ve kariyerini ele alacağız.

Mehmet Özcan kimdir?

1956 yılında Keşan’da doğan Mehmet Özcan, ilkokul eğitimini Seydiköy’de, ortaokulunu ise Keşan Cumhuriyet Ortaokulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Edirne Lisesi’nde aldıktan sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kamu Yönetimi Bölümü’nde bir dönem okudu. Daha sonra, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesindeki Edirne Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve Taksim Hastanesi’nde genel cerrahi ihtisası yaptı.

Mehmet Özcan, 1991-2003 yılları arasında Keşan Devlet Hastanesi’nde genel cerrah olarak görev yaptı. Bu süreçte sağlık alanında önemli hizmetlerde bulundu. 2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak Keşan Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde de başarıyla başkanlık görevini sürdürdü.

Evli ve bir çocuk babası olan Mehmet Özcan, hem tıbbi hem de siyasi kariyeriyle Keşan halkına hizmet etmeye devam etmektedir. Siyaset alanındaki deneyimi ve halkla kurduğu güçlü bağlar, onun bölgede önemli bir figür olmasını sağlamıştır.

Mehmet Özcan Kimdir

Mehmet Özcan kaç yaşında?

Mehmet Özcan, 25 Şubat 1956 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 68 yaşındadır.

Mehmet Özcan nereli?

Mehmet Özcan, Edirne'nin Keşan ilçesinde doğmuştur. Bu sebeple aslen Keşanlı olduğu düşünülmektedir.

Mehmet Özcan ne iş yapıyor?

Mehmet Özcan, cerrah olarak tıp alanında çalışmış ve daha sonra Keşan Belediye Başkanı olarak siyaset yapmaktadır. 2004, 2009 ve 2014 yıllarında Keşan Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Kürşat Yılmaz kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Kürşat Yılmaz kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Mehmet Özcan eğitim hayatı

Mehmet Özcan, ilkokulu Seydiköy'de, ortaokulu Keşan Cumhuriyet Ortaokulu'nda ve liseyi Edirne Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kamu Yönetimi Bölümü'nde bir dönem eğitim aldıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesindeki Edirne Tıp Fakültesi'ne devam ederek tıp diplomasını almıştır. Taksim Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisası yapmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi