Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, adları türkülere konu olan Çankırı ve Kastamonu sınırlarındaki Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda hem derslerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi hem de doğanın tadını çıkardı. Özellikle ormancılık ve tabiat turizmi alanında uzmanlaşmış olan üniversite, doğadaki ders uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Turizm Fakültesi öğrencileri, Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda, Türkiye'nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan bu bölgede gezintiye çıktı.

Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal'ın rehberliğinde gerçekleşen gezi, öğrencilere milli parklar ve doğal yaşam hakkında detaylı bilgiler sunmayı amaçladı. Öğrenciler, Ilgaz Dağı'nın zirvesine çıkarak bu alanın önemini ve çeşitliliğini keşfettiler. Ayrıca, burada Türküler eşliğinde dans ederek ve şarkılar söyleyerek keyifli vakit geçirdiler. Manzaranın tadını çıkaran öğrenciler, aynı zamanda Yurduntepe Kayak Merkezi'nde kayak yapma fırsatı da buldular.

Ilgaz Belediyesi daha güzel bir Ilgaz için çalışıyor Ilgaz Belediyesi daha güzel bir Ilgaz için çalışıyor

Hikmet Haberal, bu etkinlikle ilgili olarak, "Ilgaz Dağı'ndaki çeşitliliği ve milli parkları öğrencilerimize yerinde uygulamalı olarak anlatmayı amaçladık." dedi. Ayrıca, öğrencilerden gelen geri bildirimler de oldukça olumlu oldu. İlknur Aldemir, Ilgaz Dağı'nda kar görmüş olmanın mutluluğunu dile getirirken, İpek Güngör ise doğa turizmi ve milli parkları tanıma fırsatı buldukları için memnuniyetini ifade etti. Batuhan Okur ise ders stresinden uzaklaşarak keyifli bir gezi geçirdiklerini belirtti ve hocalarına teşekkür etti.

Bu tür etkinlikler, öğrencilerin teorik bilgileri pratiğe dökerek öğrenmelerini sağlamanın yanı sıra doğayla iç içe olmalarına da imkan tanıyor. Kastamonu Üniversitesi'nin doğa ve turizm alanındaki bu tür uygulamalı dersleri, öğrencilerin eğitimlerine değer katan bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor.A W178181 07

Kaynak: İhlas Haber Ajansı