Kızılırmak’a yeni başkan Kızılırmak’a yeni başkan

Sabah saatlerinde Çankırı-Karabük karayolunda seyir halinde olan bir tır yol kenarında duran ticari aracın üzerine devrildi. Kaza neticesinda aynı aileden olduğu öğrenilen 4 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, sabah saatlerinde Çankırı’nın Çerkeş ilçesi D100 karayolu Karabük sınırında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yarın gerçekleşecek seçimlerde oy kullanmak için memleketleri Ordu’ya gittikleri öğrenilen ailenin bulunduğu 16 ADB 879 plakalı ticari araç kaza yaptı. Yaşanan maddi hasarlı kazanın akabinde olay yerine gelen polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı sırada Çerkeş istikametinde seyir halinde olan yabancı uyruklu Y.D. idaresindeki tır, duramayarak yol kenarındaki istinat duvarına çarpıp, hafif ticari aracın üzerine devrildi. Yaşanan kazada polis memurları D.G. ve B.K. ile tır sürücüsü S.N., ticari araçta bulunan Mehmet Adem (55), babası Abdurrahman Adem (77), annesi Tokezban Adem (77) ve kız kardeşi Yurdagül Dovan (41) olay yerinde hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, itfaiye, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan polis memurları, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine, S.N. ise Çerkeş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza sebebiyle D100 Çerkeş istikameti trafiğe kapatıldı. Trafik akışının İstanbul istikametinden iki yönlü olarak sağlandığı D100 karayolunda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştuğu öğrenildi.

Olay yerine cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden vatandaşların cenazeleri, morga kaldırıldı. Kazaya karışan ticari araç ile tır, çekici ve vinç yardımıyla yoldan kaldırıldı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı