Midyat’ta ilk kazadan kurtulan kadın, ikinci kazada ağır yaralandı Midyat’ta ilk kazadan kurtulan kadın, ikinci kazada ağır yaralandı

 Çankırı Belediyesi'nin öncülüğünü üstlendiği 18 Konut Yapı Kooperatifi tarafından konut açığını gidermek için başlatılan projenin ilk betonu döküldü. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 28 Mart Perşembe günü yapılan beton dökme töreninde konuştu. Yapraklı Tuzlubağları mevkiinde ikinci etap kooperatifine de başlamak üzere olduklarını ve üçüncü etap kooperatifin arsa anlaşmasını tamamlayarak proje aşamasına getirdiklerini dile getirdi ve 2024 yılı içerisinde kooperatif bünyesinde 1000 konuta başlayacaklarını da ekledi. 

Mimar Sinan Mahallesi kale altı bölgesinde temeli atılan konutların ilk betonu döküldüğü, bölge sakinleri ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık’ın da katıldığı tören, dualar ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi. 

'En kısa sürede konutları sahiplerine teslim etmek için çalışıyoruz'

Açılış konuşmasını Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen yaptı. Esen, “Beş yıl önce önemli bir hedef koyduk önümüze. Çankırı’yı yaşam standardı yüksek, ekonomik ve ucuz bir şehir haline getirebilmek. Malum, dünya ekonomisindeki dalgalanmalar bizi de etkiledi. Hizmet vermek için alım yaptığımız her şeyin fiyatı 10 katına, 20 katına çıktı. Biz yine de hayallerimizden vazgeçmedik. Belediyemiz öncülüğünde 18 Konut Yapı Kooperatifinin kurulmasını sağlayarak şehrimizde uygun fiyatlarla konut hamlesini başlattık.  Kooperatifimizin başında da yetenekli arkadaşlarımız var. En kısa süre içerisinde konutları hak sahiplerine teslim etmek için çalışıyorlar, sorunları ivedilikle çözüyorlar. Allah nasip ederse ailelerimizi kısa zamanda sıcak yuvalarına kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise konuşmasında Başkan Esen’in Çankırı’yı geleceğe taşıyacak önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti ve “Esen, mutlu ve huzurlu bir şehir tesis edeceğini söylemişti. Bugün de katma değeri yüksek projelerle aldığımız hızı devam ettirmeyi sürdüreceğiz. Kendisine bu ivme için teşekkür ediyorum. Hak sahiplerine hayırlı olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Törenin sonunda ise Tuzlubağları TOKİ’de kurulan iftar çadırına geçildi.

Kaynak: Çankırı Belediyesi