Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Dünya Tiyatro Günü’nde şehre büyük bir tiyatro salonu ve kültür merkezi kazandıracaklarının müjdesini verdi. Çankırı Belediyesi Herdem Tiyatro Topluluğunun sahne alan ikinci oyununun ardından müjdeyi veren Esen, izlemeye gelen vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Çankırı Belediyesi, Dünya Tiyatro Günü’nü tiyatro oyunu ile kutladı. Belediye Herdem Tiyatro Topluluğunun Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen “Büyük Saklantı” isimli tiyatro gösterisi, tek kişilik performans ile seyirciden tam not aldı. Topluluk, tiyatro oyununda şiddete uğrayan kadınlar ile çocuk gelinler konusuna dikkat çekti.

Tek seans gösterilen oyuna katılım yoğu oldu. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ev sahipliğinde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık’ın da izlediği program, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin çello, keman ve piyano dinletisi ile başladı. Kadına yönelik her türlü şiddete farkındalık uyandırmak amacı ile sahnelenen “Büyük Saklantı” tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.

Çankırı turizmde yükseliyor Çankırı turizmde yükseliyor

I M G 4619Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı kısa konuşmada tiyatro eserlerinin nasıl ezberlendiğine şaşırdığını ifade ederek oyun sonrasında tüm ekibi tebrik etti. Esen, “Belediyemiz bünyesinde kuruduğumuz tiyatro topluluğumuz bizleri şaşırtmaya ve hayran bırakmaya devam ediyor. Biz de önümüzdeki projelerimizde şehrimize büyük bir tiyatro salonu ve kültür merkezi de kazandıracağımızın müjdesini buradan vermiş olalım.” dedi. Esen’in müjdesi, tiyatro topluluğunu ve seyirciyi memnun etti.

Kaynak: Çankırı belediyesi